Gemiste Oproep Berichten

645
1 min lezen

Valse "Gemiste Oproep" Berichten

U kent het wel, u mist een telefoontje en krijgt daarna automatisch een "gemiste oproep" sms'je.
Dit bericht zal u vertellen welk nummer u heeft proberen te bellen en of er een voicemailbericht is achtergelaten.

Er zijn echter valse berichten in omloop. De essentie van het bericht is hetzelfde maar de instructie om de voicemail te beluisteren is vervangen door een link naar een website. Achter deze link schuilt een malifide website die aan de hand van scripts zal proberen om slechte instructies uitvoeren zoals het verzenden van SMS'jes vanuit uw toestel of het maken van belkosten.

Let dus altijd op voordat u ergens op drukt. Een legitieme gemiste oproep staat over het algemeen in uw telefoon-app bij de gemiste oproepen. Staat het nummer daar niet en wilt u zeker weten dat u daadwerkelijk een gemiste oproep heeft, dan is het wellicht veiliger om te wachten totdat de persoon u terugbelt.

Deel Post

Share on Facebook Tweet Post to Tumblr Pin it Add to Pocket Submit to Reddit Share on LinkedIn Publish on WordPress Save to Pinboard Share using WhatsApp Share using Telegram Send email
Jeroen's avatar

Jeroen

Jeroen is de kenner op het gebied van telefonische fraude. Met zijn jarenlange ervaring probeert hij nu via Telefoonnummer informatie mensen te helpen om te voorkomen opgelicht te worden.