Marktplaats Oplichting

2142
2 min lezen

Marktplaats Oplichting

Het komt helaas vaak voor, oplichting via Marktplaats. Dit is geen fenomeen uniek aan Marktplaats, het komt overal op internet voor. Marktplaats is de populairste online site in Nederland, iedereen kent het en dit is de reden dat men zo veel over de oplichting hoort.

Hoe de oplichting werkt kan op meerdere manieren gaan, maar in dit artikel richten we ons op de acties die wij aanbevelen in het geval u opgelicht bent en hoe u kunt meehelpen dit te voorkomen.

Aangifte Politie

Doe altijd aangifte. Dit kunt u direct bij de Politie doen via deze link: https://aangifte.politie.nl/iaai-preintake/ Als u liever geen internet gebruikt, kunt u ook altijd langs gaan op het dichstbijzijnde politiekantoor. De politie zal bevestigen dat het een oplichting via Marktplaats betreft, en zal een deel van de aangifte naar Marktplaats sturen voor onderzoek. Zij kunnen dan bekijken of maatregelen aangescherpt moeten worden.

Waar nog meer melden?

Met het doen van aangifte gaat de politie proberen deze zaak voor u op te lossen maar het kwaad is al geschied. Voorkomen is beter dan genezen en daarom is het zo belangrijk dat u, naast het doen van aangifte, ook uw ervaring deelt. U kunt uw ervaring melden op https://www.telefoonnummerinformatie.nl/. Daar zoekt u het telefoonnummer van de oplichter op, en laat u eenvoudig een negatief bericht achter.

Oplichting voorkomen

Telefoonnummerinformatie.nl probeert zo veel mogelijk ervaringen van fraude te verzamelen om zo een vertrouwingsscore te koppelen aan telefoonnummers van verkopers op Marktplaats. Ons advies is altijd het telefoonnummer van de verkoper op te zoeken alvorens u overgaat op een aankoop. Omdat onze score vooral gebaseerd is op ervaringen van anderen, is het mogelijk dat wij van bepaalde nummers nog geen gegevens hebben ontvangen.

Het is extra belangrijk om naast het gebruik van Telefoonnummerinformatie.nl ook nog te zoeken in de database van de Politie via deze link en op Google aan de hand van de gegevens die u kent van de verkoper. Dit kan een bankrekeningnummer of een telefoonnummer zijn.

Deel Post

Share on Facebook Tweet Post to Tumblr Pin it Add to Pocket Submit to Reddit Share on LinkedIn Publish on WordPress Save to Pinboard Share using WhatsApp Share using Telegram Send email
Jeroen's avatar

Jeroen

Jeroen is de kenner op het gebied van telefonische fraude. Met zijn jarenlange ervaring probeert hij nu via Telefoonnummer informatie mensen te helpen om te voorkomen opgelicht te worden.